Subdiviziuni


 

FUMFT

Firma dispune de o fabrică a sa de uscare, manipulare și fermentare a tutunului (FUMFT). Întreprinderea este situată la 200 m de întretăierea drumurilor dintre orașele Orhei, Rezina, Șoldănești într-o zonă umedă. Pe suprafața de 5,0 ha sunt sunt instalate utilaje pentru uscarea frunzelor verzi, cu o capacitate de 3000 t. În sezon, utilajul de uscare la foc a tutunului cu capacitatea de 400 t de frunze verzi, utilajul de fermentare cu capacitatea de 1600 t pe an, încăperea de producere (secții de manipulare cu producerea 2.5 mii de tone), încăperi de depozitare, depozit de mărfuri, gospodărie cu sere, blocul administrativ de desfacere. Întreprinderea este gazificată, are rețea de apă locală, dispune de cazangerie, secții încălzite, echipament electric pentru accidente și de rezervă.

PFPT

A doua întreprindere este de prelucrare a tutunului după fermentare și de păstrare a acestuia (PFPT) – în orașul Șoldănești, amplastă pe o suprafață de 2,6 ha, unde se găsesc de asemenea și încăperile de depozitare cu suprafața de 24000 m3. Întreprinderea este asigurată cu rampe de încărcare auto și feroviare cu capacitatea unei expedieri de 120 tone pe zi. Tot aici sunt amplasate blocul administrativ de desfacere, garajele, ramificația de cale ferată.

CUT

A treia întreprindere este Complexul de uscare a tutunului (CUT) în satul Cobîlea, raionul Șoldănești, ce constă din încăperi de depozitare cu suprafața de 4600 m2. Aici se mai găsesc și utilajele pentru uscarea tutunului cu capacitatea de 1500 tone. Pe teritoriul complexului este amplasat utilajul pentru uscarea la soare, combinată și la foc a tutunului