Producerea


 

Realizarea de bază a companiei în anul 2001 a fost lansarea secției de manipulare, dotată cu utilaj nou al firmei „RONIS”, construcția parchetelor industriale, crearea unei iluminări și aerări perfecte.

În 2002 a fost finisată modernizarea, în rezultatul căreia întreprinderea are o linie de manipulare valoroasă cu capacitatea de 1500 kg/h, cu un bun sistem de purificare la diferite etape, inclusiv purificarea pneumecanică, tunelul vibro-umed, îmbinări de 20 m lungime și prese bune bulgare și turcești pentru tutunul oriental. A fost modernizată vechea secție sub manipularea cu capacitatea de 600 kg/h. Utilizarea liniilor existente și a schemelor tehnologice permit de a face procesul de prelucrare a materiei prime de tutun eficace, asigurînd ritmicitatea funcționării utilajului, micșorînd termenele de prelucrare a materiei prime de tutun, contribuind la îmbunătățirea calității acestuia.

Cu scopul de a controla calitatea și corespunderea normelor sanitare în 2003 laboratorul întreprinderii a fost dotat cu utilaj modern pentru efectuarea analizelor de laborator a materiei prime de tutun nefermentat St.naț. 8073-77 și a materiei prime fermentate de tutun fermentat St.naț. 8072-77. A fost utilată și încăperea de fermentare cu capacitatea de 30 tone.

Producția fermentată folosește următoarele procese tehnologice de prelucrare a materiei prime de tutun:
Prelucrarea tutunului după diverse scheme tehnologice
Fermentarea tutunului.

Materia primă de tutun, prelucrată la „PARSE-TUTUN” SRL trece procesul de manipulare și fermentare artificială, și este ambalat în pachete cu greutatea de 23 kg ± 0,2 kg și 37 kg ± 0,25 kg, de mărimile următoare: lungimea – 55 ± 3 cm, lățimea – 30 cm, înălțimea – 60 ± 5 cm și lungimea – 70 ± 3 cm, lățimea – 40 cm, înălțimea – 60 ± 5 cm. Fiecare pachet este cusut pe toate părțile cu stofă de jut. Parametrii ambalajului, la fel ca și conținutul lui corespund standartelor internaționale.